ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
Original tablets
TABLETS
Original photo
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ
Original tvs
ΕΙΚΟΝΑ / ΉΧΟΣ
Original polymhxanhmata
ΕΚΤΥΠΩΤΕΣ - ΣΑΡΩΤΕΣ
Original pc monitors
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ Η/Υ
 • ΟΘΟΝΕΣ PC
 • ΠΟΝΤΙΚΙΑ
 • ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΑ
 • ΚΑΜΕΡΕΣ
 • ΗΧΕΙΑ
Original diskoi
ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΑ ΜΕΣΑ
Original exarthmata pc
ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ PC
 • CPU
 • MOTHERBOARD
 • ΚΑΡΤΕΣ ΓΡΑΦΙΚΩΝ
 • ΔΙΣΚΟΙ
Original diktya
ΔΙΚΤΥΩΣΗ
 • ADSL MODEM / ROUTER
 • ROUTER
 • POWERLINE
Original gaming
ΚΟΝΣΟΛΕΣ / GAMING
Original gps
GPS
DG1 BLOG
DIGI1
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ
ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ
ΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διαδικασία αξιολόγησης

Ο τελικός βαθμός αξιολόγησης, αυτός που βλέπετε επάνω δεξιά σε κάθε προϊόν με την χρωματική ένδειξη, βασίζεται σε ενα μεγάλο ποσοστό στις γνώμες των ειδικών - κριτικών που υπάρχουν σε κάθε αξιολογημένο προϊόν στο κάτω αριστερό μέρος της σελίδας του. Οι επιμέρους βαθμολογίες κάθε προϊόντος (Οθόνη, επεξεργαστής κλπ.) είναι ο μέσος όρος των αντίστοιχων βαθμολογιών κάθε κριτικού - δικτυακού τόπου που έχουμε χρησιμοποιήσει για το συγκεκριμένο αντικείμενο ενώ υπάρχει και ο μέσος όρος της τελικής βαθμολογίας όλων των κριτικών. 

 

Στην εξίσωση προστίθεται η γνώμη του συντάκτη και στο τέλος η βαθμολογία Digi1 επικυρώνεται απο το συμβούλιο όλων των συντακτών, μια διαδικασία η οποία είναι αρκετά χρονοβόρα και σχολαστική.
Ένα μεγάλο ποσοστό της τελικής βαθμολογίας αφιερώνεται στη σχέση απόδοσης / τιμής ή στη λεγόμενη αξία (value) της κάθε συσκευής ενώ παίρνουμε πάντα υπόψη μας και τον ανταγωνισμό, τη συγκεκριμένη στιγμή της δοκιμής, στην τελική μας βαθμολογία.  

 

Θα πρέπει να διευκρινήσουμε ότι η βαθμολογία μας:

 

1. Σχετίζεται με την κατηγορία που ανήκει το κάθε προϊόν: χαμηλή, μεσαία, υψηλή και δεν είναι ενας απόλυτος δείκτης κατάταξης, εαν και σε κάθε περίπτωση η βαθμολογία Digi1 προσδίδει την γενική εικόνα του κάθε μοντέλου σε σχέση με την γενική κατηγορία του (Tablet, Smartphone, Τηλεοράσεις κλπ.). Ας παρουμε για παράδειγμα το Samsung Galaxy S5 με βαθμολογία 93 και το Motorola Moto G με βαθμολογία 90. Προφανώς δεν είναι ανταγωνιστικά μοντέλα, μια και ανήκουν σε άλλη τεχνολογική και τιμολογιακή κατηγορία, αλλά πρόκειται για δυο εξαιρετικά Smartphones με τα δεδομένα τεχνικά χαρακτηριστικά στο συγκεκριμένο εύρος τιμών που ανήκουν.

   

2. Η απόδοση / τιμή ή η αξία του κάθε μοντέλου είναι ενσωματωμένη στη τελική βαθμολογία μας και για τον τελικό ορισμό της παίρνουμε υπόψη μας την χαμηλότερη τιμή του προϊόντος στην ελληνική αγορά. Πρόκειται για την τιμή που εμφανίζεται δίπλα σε κάθε προϊόν και προέρχεται απο την μηχανή αναζήτησης του BestPrice.gr.

 

3. Σε περιπτώσεις που δεν υπάρχουν reviews τρίτων, όπως για παράδειγμα σε μοντέλα ελληνικών αντιπροσωπειών, κατ΄ εξαίρεση και για να καλύψουμε τα δημοφιλή μοντέλα θα προχωράμε σε δικές μας αξιολογήσεις βλέποντας το προϊόν στα εργαστήριά μας.

 

4. Σε κάθε περίπτωση η βαθμολογία Digi1 αντικατοπτρίζει την εικόνα και την αξία του προίόντων τη στιγμή που έγινε η αξιολόγηση, για αυτό το λόγο ενδέχεται οι νεώτερες εκδόσεις Smartphone για παράδειγμα να έχουν χαμηλότερη βαθμολογία απο παλιότερα μοντέλα εφόσον ο ανταγωνισμός έχει γίνει πιο έντονος ή δεν παρουσίασαν κάποια σημαντική καινοτομία. 

Σε σπάνιες περιπτώσεις και εφόσον συντρέχει σοβαρός λόγος η βαθμολογία Digi1 ενδεχομένως να αλλάξει οριακά.