Πίσω στο DIGI1.gr
Η τεχνολογία πίσω από την εικόνα στο FIFA World Cup 2014
Από George Τρίτη 08/07/2014
Blog index x9

Έχετε αναρωτηθεί τι προηγείται, από τεχνολογική άποψη, της εικόνας Υψηλής Ευκρίνειας που φτάνει στους τηλεοπτικούς μας δέκτες από το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου στη Βραζιλία; Παρότι εμείς παρακολουθούμε εικόνα High Definition, η λήψη από τις βασικές κάμερες που είναι εγκατεστημένες σε κάθε γήπεδο, για πρώτη φορά, γίνεται σε ανάλυση 4K, τουλάχιστο. Η Sony διαθέτει 100 άτομα από το προσωπικό της για να παρέχουν υποστήριξη και να μαγνητοσκοπήσουν τους αγώνες. Για την παραγωγή και μετάδοση των αγώνων σε HD, η Sony έχει κατασκευάσει 24 ειδικά container, εν είδη τηλεοπτικών βαν. Οι ομάδες τεχνικών της Sony έχουν στη διάθεση τους περί τα 90 λεπτά για να πακετάρουν το σύνολο του εξοπλισμού, ο οποίος πρέπει να φορτωθεί σε 51 φορτία κάργκο σε αεροπλάνα για τη μετάβαση στο στάδιο όπου θα διεξαχθεί ο επόμενος ποδοσφαιρικός αγώνας.

Σε  κάθε τηλεοπτική μετάδοση υπάρχουν 37 Standard Camera Plans, αντί 32 που υπήρχαν το 2010. Συνολικά, ο χρόνος των στιγμιότυπων που θα μαγνητοσκοπηθούν ξεπερνά τις 2.500 ώρες. Το συνολικό βάρος του εξοπλισμού της Sony που κατέφθασε στη Βραζιλία για την κάλυψη του Παγκοσμίου Κυπέλου Ποδοσφαίρου 2014 αγγίζει τους 4.500 τόνους.

Σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Sony είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε στις τηλεοράσεις 4Κ της εταιρείας, υλικό από το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου σε native 4K format. Οι 4K UHD TV της Sony είναι διαθέσιμες σε διαστάσεις 49” έως 65”.

 

Στάθης Ασπιώτης

Κάτω από: News
comments powered by Disqus

Κατηγορίες

Εγγραφή στο Newsletter

Βρείτε μας

Περισσότερα