Πίσω στο DIGI1.gr
Hands On Toshiba 40L3433D LED TV
Από George Παρασκευή 13/06/2014
Blog index 32 40l3454 front 2

Η Toshiba είναι από τις εταιρείες με την ευρύτερη γκάμα προϊόντων, με τις τηλεοράσεις της να είναι μοιρασμένες σε πολλές σειρές. Με τον τρόπο αυτό o Ιάπωνας κατασκευαστής καταφέρνει να εξειδικεύσει τα μοντέλα του, βοηθώντας έτσι τον χρήστη να επιλέξει την πλέον κατάλληλη σειρά για αυτόν. Η σειρά L3, στην οποία ανήκει η 40L3433D, την οποία είχαμε στα χέρια μας, είναι φτιαγμένη για να προσφέρει εικόνα Full HD στον χρήστη που είναι διατεθιμένος να κάνει τις μικρότερες υποχωρήσεις σε επίπεδο ευκολιών. Την ίδια στιγμή η σειρά L3 είναι μία προσιτή σειρά απο οικονομική άποψη. Οι ευκολίες που διαθέτει η οικονομική Smart TV της Toshiba ξεκινούν από τον ενσωματωμένο browser, o οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για βασική πλοήγηση. Από εκεί και πέρα διαθέσιμες είναι οι ευκολίες του Toshiba Smart TV Cloud, στο οποίο δημοφιλείς ιστότοποι, όπως είναι το όπως είναι οι YouTube, Facebook, κλπ, προσφέρονται μέσω εφαρμογών. Στις δυνατότητες της 40L3433D περιλαμβάνεται, φυσικά, media player για την αναπαραγωγή αρχείων μουσικής και ταινιών από μνήμες flash προσαρμοσμένες στη θύρα USB της συσκευής. Φυσικά, διαθέσιμα για τον χρήστη είναι αρχεία του δικτύου μας (Media Server Function), στο οποίο η οικονομική Toshiba συνδέεται ενσύρματα και μέσω Wi-Fi. Στη διάθεση του χρήστη είναι τρία HDMI.

Παρά το ιδιαίτερα χαμηλό κόστος τηςToshiba 40L3433D, η εικόνας της είναι κάτι περισσότερο από αξιοπρεπής. Σε καμία περίπτωση αυτό που αντικρύσαμε δεν θυμίζει Smart TV με τόσο χαμηλό κόστος. Το όνομα ενός καταξιωμένου -κάθε καταξιωμένου- κατασκευαστή ίσως είναι η εγγύηση για την ποιότητα που θα πάρει ο χρήστης ακόμη και με λίγα χρήματα. Το πάνελ της 40L3433D  παρουσιάζεται ομοιογενές, χωρίς διαρροές φωτός ορατές ακόμη και στα δύσκολα σκοτεινά πλάνα. Η ενασχόληση του χρήστη με τις ρυθμίσεις εικόνας μπορεί να οδηγήσει σε επιδόσεις που δεν αναμένει κανείς σε αυτή την κατηγορία. Οι σκοτεινές σκηνές διαθέτουν καλή περιγραφή, ακόμη και κοντά στο όριο. Στο σημείο αυτό προσοχή πρέπει να δωθεί στη ρύθμιση "HDMI True Black" στα μενού εικόνας, ενώ πέρα από αυτό το σετάρισμα είναι απλή υπόθεση για τον χρήστη που θέλει να βλέπει καλά. Αξίζει να σημείωσουμε ότι, παρά το γεγονός ότι το LED backilight του πάνελ δεν έχει χαρακτηριστικά local dimming, o χρήστης μπορεί να επέμβει στη φωτεινότητα του ανάλογα με το περιβάλλον θέασης (φωτεινό ή σκοτεινό) με τέσσερις ρυθμίσεις Low, Medium, High και Auto. H θέαση ενός ποδοσφαιρικού αγώνα με την Toshiba 40L3433D κατεδεικνύει ότι ο scaler με κίνηση ισοδύναμη με 200Hz (Active Motion & Resolution - AMR+ 200) διαθέτει ομαλή απόκριση και δεν θα κουράσει ποτέ. Το ίδιο ισχύει και κατά τη θέαση ταινιών στα 24p.

Συνολικά, η Toshiba 40L3433D μπορεί να χαρακτηριστεί ως έξυπνη επιλογή για εκείνον που θέλει μία επώνυμη HDTV και ξεκινά την επιλογή του με βάση το κόστος, το οποίο δεν πρέπει να "ξεφεύγει". Ως μέλος της σειράς L3, η 40L3433D δεν θα στερήσει απο τον χρήστη της τις ευκολίες των σύγχρονων Smart TV και ταυτόχρονα θα του προσφέρει εικόνα ισορροπημένη, χωρίς αδυναμίες που θα τον κούραζαν στο βάθος του χρόνου, είτε το θέαμα είναι κινηματογραφικό, είτε ποδοσφαιρικό.

Στάθης Ασπιώτης

 

Κάτω από: Test
comments powered by Disqus

Κατηγορίες

Εγγραφή στο Newsletter

Βρείτε μας

Περισσότερα