Πίσω στο DIGI1.gr
Hands On LG L90 D405N
Από George Τρίτη 27/05/2014
Blog index lg l90 global debut

Knock Out στη μεσαία κατηγορία

Το L90 είναι πασίγνωστο γιατί Knockάρει. Διαθέτει υποδειγματική ευκολία χρήσης και είναι διόλου ευκαταφρόνητο σε δυνατότητες. Ας το δούμε από κοντά.

Αυτό που συναντά κανείς ανοίγοντας τη συσκευασία του L90 είναι ένα σοβαρό σε εμφάνιση και καλά κατασκευασμένο smartphone. To L90 είναι αρκετά λεπτό για να μπαίνει με ευκολία στην τσέπη και αρκετά μεγάλο για να φιλοξενεί μία οθόνη True IPS LED 4,7 ιντσών, ανάλυσης qHD. Στο εσωτερικό του βρίσκεται τετραπύρηνος επεξεργαστής Qualcomm Snapdragon στα 1,2GHz, ο οποίος συνοδεύεται από 1GB RAM. Αν δεν καταλαβαίνετε τι σημαίνουν αυτά, τότε είστε σε καλό δρόμο – και μιλάμε πολύ σοβαρά: Το L90 είναι σχεδιασμένο για να είναι σβέλτο και φιλικό σε καθημερινή χρήση και αυτό δεν το επιτυγχάνει μόνο με την υψηλή επεξεργαστική του ισχύ. Διαθέτει πολλές custom ευκολίες στο λειτουργικό Android 4.4, τις οποίες που έχει προσθέσει προσεκτικά και σε καίρια σημεία η LG, όπως θα δούμε παρακάτω. Η μπαταρία με χωρητικότητα 2540mAh φορτίζει γρήγορα με τον παρεχόμενο φορτιστή, ενώ κρατά σε λειτουργία το L90 για σχεδόν δύο ημέρες κανονικής χρήσης, σημαντικά περισσότερο από ό,τι θεωρείται ως «μέσος όρος». Ως «κανονική χρήση» εννοούμε το internet surfing, τη χρήση Facebook και social media, Google Maps Navigation με ενεργοποιημένο, φυσικά, GPS. Λήψη φωτογραφιών και συχνότητα δικτύου ρυθμισμένη σε 3G.

Κατά τη χρήση του L90 στην πόλη, εκτός του ότι δεν θα μείνετε από μπαταρία, δεν θα δυσκολευτείτε στις τηλεφωνικές συνομιλίες, καθώς η ένταση του ακουστικού είναι υψηλή και ο ήχος καθαρός. Πολύ καλά αποδίδει το μικρόφωνο, ενώ άριστη είναι η επικοινωνία μέσω Bluetooth hands-free, με τη σύνδεση να υποστηρίζεται από NFC για ευκολία. Η κάμερα των 8Mpixel διαθέτει ένα γρήγορο σύστημα AF και δίνει πολύ καλά αποτελέσματα σε κανονικές συνθήκες και χαμηλό θόρυβο όταν ο φωτισμός δεν είναι έντονος. Ιδιαίτερα καλές είναι οι επιδόσεις της κύριας κάμερας σε λήψεις macro, όπου το σύστημα χειροκίνητης εστίασης της LG είναι ένα από τα πλέον εύχρηστα και αποτελεσματικά που συναντά κανείς σε τηλέφωνο. Από την άλλη μεριά, τυπικές είναι οι επιδόσεις της εμπρόσθιας κάμερας των 1,3Mpixel.

Μετά τα βασικά, ας δούμε τι έχει σκαρφιστεί η LG για να κάνει το L90 ένα από τα περισσότερο φιλικά στη χρήση smartphones που μπορεί να αποκτήσει κανείς το 2014. Οι επεμβάσεις της εταιρείας σε επίπεδο software οδηγούν σε ένα πλούσιο και ενδιαφέρον customization για το L90. Κατά τη χρήση μιας τυπικής συσκευής απαιτείται, κατά κανόνα, ένας εύλογος χρόνος εξοικείωσης με αυτή. Στην περίπτωση όμως του L90 αυτός ο χρόνος είναι σχεδόν μηδενικός. Είναι φανερό ότι το interface του L90 –, κατ’ επέκταση, των L III series, γενικότερα– είναι δουλεμένο στη λεπτομέρεια του, «δομημένο» γύρω από τον χρήστη και τις συνήθειες του –και όχι το αντίστροφο. Ο χρήστης έχει πληθώρα επιλογών από το drop-down menu στην κύρια οθόνη, με δυνατότητα Quick Memo για σημειώσεις σε overlay mode στις εφαρμογές, όπως και τη δυνατότητα χρήσης του L90 ως remote control για σχεδόν κάθε TV και όχι μόνο (Quick Remote). Μέγιστη ευκολία προσφέρει η εμφάνιση της κλήσης στο πάνω μέρος της οθόνης, χωρίς να μας «πετάει έξω» από την εφαρμογή που έχουμε ανοικτή εκείνη τη στιγμή. Τη δεδομένη ευκολία χρήσης μέσω των custom menus της LG υπογραμμίζει τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο το πασίγνωστο πλέον Knock code. Το κλείδωμα αυτό είναι πανεύκολο μέσω του “knocking” της οθόνης, ενώ, ίσως, είναι το ασφαλέστερο που συναντάμε σε smartphones σήμερα. Περί οθόνης ο λόγος και το L90 είναι εξοπλισμένο με μία πολύ καλή στο είδος της. Μπορεί να μην είναι HD, αλλά για τη δεδομένη διάσταση, η ανάλυση qHD είναι μία χαρά. Τα χρώματα είναι τόσο ζωντανά όσο πρέπει, έτσι ώστε να είναι άμεση η πληροφόρηση του χρήστη (το smartphone δεν είναι τηλεόραση), ενώ εξαιρετικό είναι το rendering των γραμματοσειρών, κάνοντας την ανάγνωση ακόμη και μεγαλύτερων κειμένων on και off-line ανετότατη. Το texting, από την άλλη μεριά, μπορεί να βελτιωθεί σε ό,τι αφορά το prediction, το οποίο χρειάζεται έξτρα κάποια «ιδιαίτερα φροντιστήρια». Όμως, η LG έχει φροντίσει να μεγιστοποιήσει την ευκολία του χρήστη και σε αυτόν τον τομέα προσφέροντας ρυθμίσεις προσαρμογής του πληκτρολογίου που διευκολύνουν την πληκτρολόγηση με το ένα χέρι, αριστερό ή δεξί.

Το LG L90 στα σωστά χέρια μπορεί να είναι ένα ιδανικό smartphone. Η ποιότητα της κατασκευής του είναι πολύ καλή, η εμφάνιση του ακόμη καλύτερη και σε λειτουργικό επίπεδο αποτελεί τον καλύτερο τρόπο για να ξεκινήσει κανείς την εμβάθυνση στην τεχνολογία των έξυπνων τηλεφώνων. Αυτό που εγγυώνται οι επεμβάσεις της LG είναι ότι όλα θα γίνουν απλά και εύκολα, με την ελάχιστη καταβολή προσπάθειας από την πλευρά του χρήστη. Εμείς να τονίσουμε ότι αυτός είναι ο σωστός τρόπος εισαγωγής του χρήστη σε ένα νέο τεχνολογικό οικοσύστημα, το οποίο έχει δημιουργηθεί με στόχο να τον διευκολύνει –και όχι να τον δοκιμάζει– σε πολλαπλά επίπεδα. Για το λόγο αυτό η LG για το L90 αξίζει εύσημα.

Η βαθμολογία μας υπάρχει στη σελίδα του προϊόντος. 

 

Στάθης Ασπιώτης

Κάτω από: Test
comments powered by Disqus

Κατηγορίες

Εγγραφή στο Newsletter

Βρείτε μας

Περισσότερα