Πίσω στο DIGI1.gr
Sony a7R II: στην πρωτοπορία
Από Antoninos Παρασκευή 12/06/2015
Blog index ilce 7rm2 wfe35f14z right

Η Sony παρουσίασε σήμερα τη νέα της ναυαρχίδα, τη full-frame φωτογραφική μηχανή χωρίς καθρέπτη, α7R II 

Η νέα φωτογραφική μηχανή με εναλλάξιμους φακούς, α7R II, διαθέτει τον πρώτο στον κόσμο full-frame αισθητήρα οπίσθιου φωτισμού Exmor R CMOSi, ο οποίος αποδίδει υψηλή ανάλυση (περίπου 42,4 ενεργά megapixels), υψηλή ευαισθησία και υψηλή ταχύτητα απόκρισης της αυτόματης εστίασης. 

Η φωτογραφική μηχανή διαθέτει, επίσης, ένα σύστημα σταθεροποίησης εικόνας 5 αξόνων που έχει «δανειστεί» από την α7 II, ενώ μπορεί να βγάζει φωτογραφίες και να γυρίζει βίντεο 4K σε πολλά φορμά, όπως το Super 35mm (χωρίς τη διαδικασία συγχώνευσης γειτονικών pixel binning) και το full-frame, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά, παγκοσμίως, στις ψηφιακές φωτογραφικές μηχανέςi. Επιπλέον, διαθέτει ένα σκόπευτρο XGA OLED Tru-Finder, που αναβάθμισε πρόσφατα αποδίδοντάς του τη μεγαλύτερη μεγέθυνση σκοπεύτρου στον κόσμο (0,78x)

Ο νέος αισθητήρας CMOS με 42,4 megapixels και οπίσθιο φωτισμό, είναι ο πιο προηγμένος, ευέλικτος και με την υψηλότερη ανάλυση full-frame αισθητήρας εικόνας που έχει κατασκευάσει μέχρι τώρα η Sony. Χάρη σε αυτόν τον αισθητήρα, η α7R II μπορεί να φτάσει σε νέα επίπεδα ποιότητας, ευαισθησίας και ταχύτητας απόκρισης. 

Ο αισθητήρας με 42,4 megapixels συνδυάζει τη δομή φακού χωρίς κενά (gapless on-chip lens design) και την επικάλυψη κατά της αντανάκλασης στην επιφάνεια του αισθητήρα, ώστε να βελτιώσει δραματικά την αποτελεσματικότητα στη συλλογή φωτός, με αποτέλεσμα υψηλή ευαισθησία με απόδοση χαμηλού ψηφιακού θορύβου και μεγάλο δυναμικό εύρος. Ως εκ τούτου, η φωτογραφική μηχανή μπορεί να βγάζει φωτογραφίες με ένα εντυπωσιακό εύρος ISO από 100 έως 25600, το οποίο μπορεί να επεκταθεί σε ISO από 50 έως 102400.

Επιπλέον, η δομή οπίσθιου φωτισμού του αισθητήρα, με μια επεκτεινόμενη κλίμακα κυκλώματος και το σχεδιασμό καλωδίωσης χαλκού, προσφέρει μεγαλύτερη ταχύτητα μετάδοσης και διασφαλίζει την υψηλή ανάλυση λήψης του περιεχομένου, χωρίς να θυσιάζεται η ευαισθησία. 

Η νέα α7R II συνδυάζεται ιδανικά με τη μεγάλη συλλογή φακών FE της Sony (συμβατοί full-frame φακοί E-mount 35mm), και διαθέτει επεξεργαστή εικόνας BIONZ X υψηλής ταχύτητας, ο οποίος προσφέρει εκπληκτικές λεπτομέρειες και διασφαλίζει χαμηλό ψηφιακό θόρυβο στις φωτογραφίες και τα βίντεο. 

Ο νέος αισθητήρας εικόνας διαθέτει 399 σημεία αυτόματης εστίασης με ανίχνευση φάσης – την ευρύτερη κάλυψη αυτόματης εστίασης, παγκοσμίως, σε έναν αισθητήρα full-framei – τα οποία συνεργάζονται με 25 σημεία αυτόματης εστίασης με ανίχνευση αντίθεσης, ώστε να επιτυγχάνεται απόκριση εστίασης 40% ταχύτερη από ότι στο αρχικό μοντέλο. Η α7R II χρησιμοποιεί έναν προηγμένο αλγόριθμο ανίχνευσης κίνησης, σε συνδυασμό με το υβριδικό σύστημα Fast Hybrid AF, ώστε να επιτυγχάνει έως και 5fps συνεχούς λήψης με παρακολούθηση της αυτόματης εστίασης.

Η νέα full-frame φωτογραφική μηχανή α7R II διαθέτει αναβαθμισμένο σκόπευτρο XGA OLED Tru-Finder™ με ασφαιρικό φακό διπλής όψης, που αποδίδει τη μεγαλύτερη μεγέθυνση στον κόσμο σε σκόπευτραiii της τάξης του 0,78x, για πεντακάθαρη προεπισκόπηση εικόνας και αναπαραγωγή σε όλη την περιοχή προβολής. Η επικάλυψη ZEISS® T* συμβάλει, επίσης, στη μείωση των ανεπιθύμητων αντανακλάσεων που παρεμποδίζουν την εμπειρία της λήψης.

Η νέα φωτογραφική μηχανή α7R II είναι συμβατή με Wi-Fi® και NFC και πλήρως λειτουργική με την εφαρμογή PlayMemories Mobile™ της Sony, που διατίθεται για πλατφόρμες Android™ και iOS, καθώς και με τη μεγάλη σειρά εφαρμογών PlayMemories Camera Apps™ της Sony, η οποία έρχεται να προσθέσει και άλλες δημιουργικές δυνατότητες στη φωτογραφική μηχανή. Μπορείτε, δηλαδή, να απολαύσετε ακόμα περισσότερη δημιουργικότητα βγάζοντας φωτογραφίες σε time-lapse, χάρη στην νέα εφαρμογή “Angle Shift add-on” με την οποία οι χρήστες μπορούν, εύκολα, να προσθέσουν εφέ pan, tilt και zoom στις φωτογραφίες time-lapse, χωρίς να διαθέτουν επιπρόσθετο εξοπλισμό ή λογισμικό για ηλεκτρονικό υπολογιστή. Μάθετε περισσότερα στην τοποθεσία www.sony.net/pmca.

Η α7R II θα είναι διαθέσιμη στην αγορά το καλοκαίρι του 2015.

 

 

Κάτω από: News
comments powered by Disqus

Κατηγορίες

Εγγραφή στο Newsletter

Βρείτε μας

Περισσότερα