Πίσω στο DIGI1.gr
Νέες μηχανές, ενδιαφέρουσες τεχνολογίες από την Panasonic το 2015
Από George Δευτέρα 16/03/2015
Blog index gm5 r h h020a front hgr1

Η Panasonic φημίζεται για τις φωτογραφικές μηχανές της κάτι που αντικατοπτρίζεται και στα reviews των περισσότερων μοντέλων στο Digi1.gr αλλά και γενικά. Η φωτογραφική ποιότητα και το design πλέον συνοδεύεται και από ενδιαφέρουσες τεχνολογίες.
Δεν χρειάζεται να είσαι ειδικός αναλυτής για να καταλάβεις ότι τα Smartphone έχουν παραμερίσει τις φθηνές φωτογραφικές μηχανές, αλλά κακά τα ψέματα, αν θέλεις κάτι το παραπάνω στην φωτογραφία θα πρέπει να κατευθυνθείς σε Smartphone άνω των 350 ευρώ.  Η σειρά φωτογραφικών μηχανών της Panasonic για το 2015 συμπεριλαμβάνει μερικά μοντέλα του 2014 αλλά και αρκετά νέα.
 

Selfies εξ’ αποστάσεως
Τα περισσότερα μοντέλα μπορούν να συνδεθούν ασύρματα μέσω Wi-Fi ή NFC με ένα Smartphone ή Tablet και με αυτό τον τρόπο ο χρήστης μπορεί να χειρίζεται την κάμερα από μακριά, να πραγματοποιεί ρυθμίσεις  αλλά και να βλέπει τι «βλέπει» η κάμερα ενώ βρίσκεται σε απόσταση. Μετά την λήψη οι φωτογραφίες μεταφέρονται μέσω ειδικής εφαρμογής στο Smartphone για επιλογή και δημοσίευση στα κοινωνικά δίκτυα. H σύνδεση της μηχανής με το Smartphone έχει άλλη μια ενδιαφέρουσα δυνατότητα, εφόσον το Smartphone είναι στην τσέπη μας και πραγματοποιήσουμε επιτόπιο άλμα η μηχανή θα το καταλάβει και θα τραβήξει το λεγόμενο jump snap, όπως θα καταλάβει και το κλείσιμο του ματιού όταν βρεθούμε πολύ κοντά με κάποιον φίλο μας για «επαγγελματικές» selfies.

Τεχνολογίες και μοντέλα
Οι φακοί LEICA είναι φυσικά παρόντες, στα περισσότερα μοντέλα, οι αισθητήρες MOS υψηλής ταχύτητας και ευαισθησίας προσφέρουν γρήγορες λήψεις και χαμηλό θόρυβο ενώ ο οπτικός σταθεροποιητής εξασφαλίζει σε μεγάλο βαθμό καθαρές εικόνες.
Από το μενού των φωτογραφικών προσφέρεται η δυνατότητα δημιουργίας φωτογραφικών πανοραμάτων αλλά και η εφαρμογή αρκετών εφέ στις φωτογραφίες.  
Από τα παλιά και νέα μοντέλα ξεχωρίζουμε την Ultra Zoom FZ72 με 60x zoom, την κορυφαία compact ΤΖ70, την σκληρής χρήσης FT5 με φακό LEICA και την λεπτή SZ10. Από την high-end σειρά G την στιλάτη MILC GM1, την μικρή αλλά πανίσχυρη GM5 αλλά και την GX7.  

Και οι βιντεοκάμερες στο παιχνίδι
Πλήρης και η γκάμα camcorder της Panasonic με μοντέλα 4Κ τα οποία ξεκινάνε λίγο κάτω από τα 1.000 ευρώ. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι δυνατότητες των μεσαίων μοντέλων και άνω. Συγκεκριμένα υπάρχει άλλη μια περιστρεφόμενη κάμερα στην άκρη της οθόνης λήψης για δυνατότητα Picture-in-Picture λήψεων ενώ μέσω ειδικής εφαρμογής στο Smartphone μπορεί αυτό να μετατραπεί σε εξωτερική κάμερα για λήψη PiP αλλά και για απομακρυσμένη λήψη τόσο από το Smartphone όσο και από την κάμερα στο Smartphone για επόπτευση ενός χώρου για παράδειγμα.   

Κάτω από: News
comments powered by Disqus

Κατηγορίες

Εγγραφή στο Newsletter

Βρείτε μας

Περισσότερα