Πίσω στο DIGI1.gr
Για τα παιδιά της νύχτας
Από George Τετάρτη 11/03/2015
Blog index sh 2 slv right 600x395

Από τις πιο απαιτητικές φωτογραφήσεις είναι αυτές που σχετίζονται με συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Σε αυτήν την κατηγορία απευθύνεται η Olympus με μια νέα compact camera, την Stylus  SH-2, η οποία με την επιλογή Nightscape προσπαθεί να συνδυάσει τα πολλά διαφορετικά modes φωτογράφησης, άλλων κατασκευαστών.

Κάτω από αυτήν την επιλογή, υπάρχουν αρκετές υποεπιλογές, όπως για παράδειγμα η Night + Portrait, η οποία χρησιμοποιεί το flash για να φωτίσει το πρόσωπο, αλλά χωρίς να αλλοιώσει το σκοτεινό background. Η επιλογή Night Scene αφορά σε φωτογράφιση τοπίων με χαμηλό φωτισμό, χωρίς, τουλάχιστον όπως ισχυρίζεται η Olympus, να είναι απαραίτητη η χρήση τριπόδου.

H SH-2, εκτός από τις παραπάνω αλλαγές, είναι αρκετά όμοια με την προκάτοχό της SH-1. Αυτό σημαίνει ότι χρησιμοποιεί αισθητήρα BSI CMOS με ανάλυση 16 megapixel, φακό με οπτικό ζουμ 24x και χαρακτηριστικά f3.0-6.9 και οθόνη αφής με ανάλυση 460K.

Αν και το εύρος του διαφράγματος δεν είναι το πλέον κατάλληλο για φωτογράφηση χαμηλού φωτισμού, η Olympus χρησιμοποιεί ένα σταθεροποιητή 5 αξόνων, για να βοηθήσει το αποτέλεσμα.

Η SH-2 αναμένεται στην αγορά τον Απρίλιο με τιμή κοντά στα 400 δολάρια.

Κάτω από: News
Tags: Olympus
comments powered by Disqus

Κατηγορίες

Εγγραφή στο Newsletter

Βρείτε μας

Περισσότερα