Πίσω στο DIGI1.gr
Αγορά tablet με Android έως 120 ευρώ
Από George Τρίτη 21/10/2014
Blog index tablets

H επιλογή ενός tablet σήμερα δεν είναι μια εύκολη υπόθεση μια και υπάρχουν δεκάδες μοντέλα από γνωστούς και άγνωστους κατασκευαστές στη χαμηλή κατηγορία τιμής. 
Η τιμή δεν θα πρέπει να είναι το μοναδικό κριτήριο επιλογής και σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να ακολουθήσετε τις συμβουλές μας, αλλά και όπου είναι απαραίτητο να βλέπετε το μηχάνημα στο κατάστημα πώλησης εκτελώντας κάποιους βασικούς χειρισμούς που θα σας περιγράψουμε παρακάτω.

Η χαμηλή κατηγορία τιμής περιλαμβάνει μοντέλα με Android με οθόνη 7 έως 8 ίντσες και τιμή από 70 έως 120 ευρώ.

Η λίστα με τα βασικά κριτήρια επιλογής περιλαμβάνει:

  1. Οθόνη IPS. Σε αυτή τη κατηγορία οι οθόνες είναι συνήθως απλές TFT LCD, οι οθόνες IPS έχουν καλύτερες γωνίες θέασης, καλύτερο μαύρο, καλύτερους χρόνους απόκρισης και σε γενικές γραμμές είναι πιο καθαρές από τις απλές.
  2. Αποθηκευτικός χώρος – δίσκος 8 ή 16GB. Θα πρέπει να προτιμάτε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χώρο. Ειδικά στη περίπτωση των παιδιών που κατεβάζουν πολλές εφαρμογές η ύπαρξη κάρτας SD σαν επέκταση δεν βοηθάει πάντα. Θα συστήναμε ο αποθηκευτικός χώρος να είναι ενιαίος και όχι χωρισμένος σε δυο διαμερίσματα του 1GB και 5 GB για παράδειγμα.  
  3. 1 GB RAM. Πλέον τα περισσότερα tablet έχουν 1GB RAM.
  4. Έκδοση λειτουργικού Android τουλάχιστον 4.2 Jelly Bean. Αν υπάρχει 4.4 Kit Kat είναι προτιμητέo μια και σε γενικές γραμμές τα tablet αυτης της κατηγορίας δεν αναβαθμίζονται. 
  5. Τετραπύρηνος επεξεργαστής. Kαλό είναι να υπάρχει.
  6. Ύπαρξη Google Play Store. Πολλά φθηνά tablet για λόγους κόστους δεν ενσωματώνουν το κατάστημα της Google για το κατέβασμα εφαρμογών. Συνήθως υπάρχει το SlideMe market το οποίο δεν συγκρίνεται σε πληρότητα με το Google Play Store. 
  7. Σύνδεση 3G. Δεν υπάρχει λόγος να αποκτήσετε κάποιο tablet με κινητό τηλέφωνο 3G αν δεν πρόκειται να το χρησιμοποιήσετε εκτός κάλυψης Wi-Fi. Τα επιπλέον χρήματα για το 3G μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αγορά ενός μοντέλου με μεγαλύτερο αποθηκευτικό χώρο και οθόνη IPS για παράδειγμα. 
  8. Νεότερα μοντέλα. Πρέπει να δείχνουμε προτίμηση σε νεώτερα μοντέλα τα οποία συνήθως προσφέρουν καλύτερους επεξεργαστές απο παλιότερα. 

Θα συστήναμε να έρθετε σε επαφή με το tablet που σας ενδιαφέρει στο κατάστημα πριν την αγορά. Θα ζητήσετε από τον υπάλληλο να σας βάλει στο κεντρικό μενού. Εκεί θα πρέπει να δείτε πόσο καθαρά είναι τα εικονίδια και πόσο ομαλά κινούνται αν σύρετε την οθόνη αριστερά δεξιά ή πάνω κάτω. Αν είναι εφικτό μπείτε στο Internet και κάντε το ίδιο με μια σελίδα που επισκέπτεστε συχνά. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει το μενού αλλά και η κύλιση της οθόνης-σελίδας στο internet να πραγματοποιείται απρόσκοπτα χωρίς κομπιάσματα και κολλήματα. Πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις --> Αποθηκευτικός Χώρος και ελέγξετε αν υπάρχουν δυο διαμερίσματα. Θα πρέπει ο αποθηκευτικός χώρος να είναι ενιαίος. 
Αν το μοντέλο δεν έχει οθόνη IPS ζητήστε να δείτε και ένα μοντέλο με αυτό το είδος οθόνης.Τέλος, ένα επώνυμο tablet, απο μεγάλους και γνωστούς κατασκευαστές Samsung, LG, Asus κ.α., είναι σαφώς πιο μελετημένο και συνήθως με καλύτερη εμπειρία χρήσης από ένα «ανώνυμο» αλλά αυτό έχει πάντα και το αντίστοιχο αντίτιμο.
 

Τέλος, το σύστημα φίλτρων και ταξινόμισης του Digi1.gr είναι ενα πανίσχυρο και εύχρηστο εργαλείο για να εντοπίσετε το καλύτερο tablet για τις ανάγκες σας.  

comments powered by Disqus

Κατηγορίες

Εγγραφή στο Newsletter

Βρείτε μας

Περισσότερα