Πίσω στο DIGI1.gr
Σούπερ γρήγορο WiFi
Από Antoninos Πέμπτη 16/10/2014
Blog index blog index making wifi better sf

Η Samsung ανακοίνωσε ότι έχει αναπτύξει μια νέα τεχνολογία, η οποία θα πολλαπλασιάσει την ταχύτητα του WiFi. Το πρότυπο 802.11ad λειτουργεί στα 60 GHz και μπορεί να δώσει ταχύτητες μέχρι 5 Gbps, δηλαδή πέντε φορές μεγαλύτερες από την μέγιστη τωρινή ταχύτητα που είναι περίπου 900 Gbps. Με αυτήν την ταχύτητα, ο χρήστης θα έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει μια ταινία 1 GB σε λιγότερο από 3 δευτερόλεπτα που σημαίνει ότι θα μπορεί να κάνει streaming ασυμπίεστα video υψηλής ανάλυσης από φορητές συσκευές στην τηλεόρασή του.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας, οι ερευνητές της Samsung κατάφεραν να ξεπεράσουν τα εμπόδια που έθετε η συχνότητα των 60 GHz και πλέον το νέο πρότυπο WiFi έχει βρει το δρόμο του προς την εμπορική διάθεση.

Ωστόσο, οι φυσικοί νόμοι θέτουν τα δικά τους όρια, εμποδίζοντας το σήμα σε αυτήν τη συχνότητα να περάσει μέσα από τοίχους ή άλλα αντικείμενα. Οπότε, το πιθανότερο είναι ότι οι συσκευές που θα είναι διαθέσιμες στην αγορά θα υποστηρίζουν περισσότερα από ένα WiFi πρότυπα, ώστε να λειτουργούν ανεξάρτητα από το περιβάλλον που βρίσκονται.

Κάτω από: News
Tags: Samsung, WiFi
comments powered by Disqus

Κατηγορίες

Εγγραφή στο Newsletter

Βρείτε μας

Περισσότερα