Πίσω στο DIGI1.gr
Νέο HTC Desire 626
Από George Τρίτη 28/07/2015
Blog index image006

Η HTC ανακοίνωσε την κυκλοφορία τού HTC Desire 626, συνέχειας του HTC Desire 620.

Το HTC Desire 626 ξεχωρίζει για τον σχεδιασμό του σε ζωηρές, διπλές αποχρώσεις. Λειτουργεί με Android™ 5.1 και είναι εφοδιασμένο με HTC Sense™, για ακόμη πιο πλήρη και εξατομικευμένη λειτουργικότητα Android. Χάρη στο HTC Sense μπορείς να αλλάζεις το περιβάλλον εργασίας του Smartphone σου όσο συχνά αλλάζεις και το προσωπικό σου στυλ.

Τροφοδοτούμενο από έναν Τετραπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon™ 1.2GHz, το HTC Desire 626 χαρίζει μια ομαλή και αξιόπιστη εμπειρία, παρέχοντάς σου τη δυνατότητα να παρακολουθείς ταινίες με άνεση, να ανοίγεις τις πιο εξελιγμένες εφαρμογές σου, να διασκεδάζεις με τα αγαπημένα σου παιχνίδια ή να προβάλλεις τις πιο πρόσφατες φωτογραφίες σου, όλα με τη ζωντάνια και την ευκρίνεια της 5” HD LCD οθόνης.

Η λειτουργία HTC BlinkFeed™ σε ενημερώνει άμεσα για τις τελευταίες ειδήσεις και τα νέα από τα κοινωνικά σου δίκτυα, παρέχοντας εύκολη πρόσβαση, μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, στο εξατομικευμένο σου online περιεχόμενο.

Με δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε μια κύρια κάμερα 13MP και μια μπροστινή κάμερα 5MP, μπορείς να εκφράζεις την προσωπικότητά σου στο μέγιστο, με ακόμα πιο καθαρές φωτογραφίες και selfies από κάθε οπτική γωνία.

Με ενσωματωμένες βελτιώσεις, το λογισμικό HTC Eye Experience σού δίνει τη δυνατότητα να επεξεργάζεσαι εύκολα τις λήψεις σου, προσθέτοντας άμεσα εφέ. Το HTC Desire 626 διαθέτει επίσης τη δυνατότητα λήψης βίντεο 1080p υψηλής ποιότητας, με χρήση είτε της μπροστινής είτε της πίσω κάμερας. Αξιοποιώντας τη λειτουργία HTC Video Highlights,  οι κινούμενες αυτές εικόνες μπορούν να μετατραπούν στις δικές σου μικρού μήκους ταινίες για να τις μοιράζεσαι με τους φίλους και την οικογένειά σου. 

Με μια μεγάλη γκάμα επιλογών αποθήκευσης, από την εσωτερική μνήμη των 16GB μέχρι τη MicroSD υποδοχή που υποστηρίζει έως και 512GB πρόσθετης μνήμης, μπορείς να αποθηκεύεις και να μοιράζεσαι όσο συχνά θέλεις κάθε φωτογραφία και βίντεο, κάθε εμπειρία που νιώθεις ότι σε καθορίζει.

Το HTC Desire 626 κυκλοφορεί στις αποχρώσεις Blue Lagoon και Dark Grey, ενώ θα είναι διαθέσιμο σε εταιρείες κινητής τηλεφωνίας και μεγάλα καταστήματα λιανικής στην Ελλάδα από τις αρχές Σεπτεμβρίου.

 

Γιώργος Κουρκουτάς

Κάτω από: News
H Intel οδηγεί την καινοτομία στην αυτοκίνηση
Από Antoninos Παρασκευή 26/06/2015
Blog index intel davis and realsense

Φανταστείτε ένα αυτοκίνητο, στο οποίο, μόλις μπαίνατε, να σας αναγνώριζε από τα χαρακτηριστικά του προσώπου σας και να ξεκινούσε να παίζει την αγαπημένη σας μουσική. Ένα ζευγάρι γάντια που ξέρει το ιστορικό του οχήματός σας, από τη στιγμή της σύλληψής του, μέσα στο εργοστάσιο. Ένα όχημα, το οποίο ανιχνεύει την οδική σήμανση και προβάλει τα σχετικά σήματα στο ταμπλό σας. Στο πλαίσιο του Automobil Elektronik Kongress, ο Doug Davis από την Intel, εξέθεσε επιγραμματικά πολλές από τις υποστηρικτικές δράσεις της Intel σχετικά με καινοτομίες στην αυτοκίνηση, μεταξύ των οποίων και μια συνεργασία με τη Jaguar Land Rover, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία Intel RealSense , η οποία ανήκει στη στρατηγική της Intel για το επόμενης γενιάς, software-defined κόκπιτ. H τεχνολογία Real Sense υποστηρίζει νέες εμπειρίες χρήσης με τις υπολογιστικές συσκευές, αντιλαμβανόμενη περιβαλλοντικά ερεθίσματα και κινήσεις. Με αυτό τον τρόπο καθίσταται δυνατή η τρισδιάστατη όραση επιτρέποντας εφαρμογές όπως οι παραπάνω.

Ο Doug Davis, πραγματοποίησε επίσης επίδειξη μιας επαγγελματικής διάταξης που μπορεί να φορεθεί, για χρήση κατά την κατασκευαστική διαδικασία του αυτοκινήτου. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με όλες αυτές τις καινοτομίες, καθώς και για τις δραστηριότητες της Intel στο ευρύτερο οικοσύστημα της αυτοκίνησης, μπορείτε να βρείτε στη σχετική ανάρτηση στο blog του Doug Davis.

Κάτω από: News
30 ερωτήσεις και απαντήσεις για τα Windows 10
Από George Παρασκευή 19/06/2015
Blog index main1

E. Τι είναι τα Windows 10;
A. Είναι η νέα έκδοση των Windows, η εξέλιξη των Windows 8 με πολλά νέα στοιχεία και βελτιώσεις ειδικά στον τομέα της επιφάνειας εργασίας, ένα σημείο το οποίο δέχτηκε πολλές επικρίσεις στα Windows 8. Δεν υπάρχουν Windows 9 και ούτε πρόκειται. Μια άλλη μεγάλη αλλαγή είναι ότι όλες οι νέες και υπάρχουσες εφαρμογές θα περάσουν στη νέα γενιά των μοντέρνων εφαρμογών οι οποίες θα τρέχουν σε όλες τις εκδόσεις των Windows 10.

Ε. Πότε βγαίνουν;
Α. Στις 29 Ιουλίου 2015 σε 190 χώρες και 111 γλώσσες.

Ε. Πόσο κοστίζουν τα Windows 10;
Α. Η αναβάθμιση σε υπολογιστές με Windows 7 & 8 θα είναι δωρεάν. Η τιμή των εκδόσεων ΟΕΜ για αγορά εκ των υστέρων θα είναι αντίστοιχη με αυτή των Windows 8.

E. Ποιες είναι οι εκδόσεις;
A. Θα είναι επτά: Windows 10 Home, Windows 10 Pro, Windows 10 Enterprise, Windows 10 Education, Windows 10 Mobile, Windows 10 Mobile Enterprise, Windows 10 IoT Core (Internet Of Things).

E. Ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ των εκδόσεων;
A. Η έκδοση Home είναι σαφώς προσανατολισμένη για οικιακή χρήση, η έκδοση Pro θα έχει ότι και η Home και επιπροσθέτως διάφορα εργαλεία και λειτουργίες για εταιρική χρήση όπως για παράδειγμα δυνατότητα εισόδου σε domain, εργαλείο για Virual Machines, καλύτερη διαχείριση των App κ.α. Οι εκδόσεις Enterprise προορίζονται για μεγάλες εταιρείες με περισσότερες λειτουργίες και δυνατότητες ασφάλειας και εξατομίκευσης.
Η έκδοση Mobile προορίζεται για τα Smartphones ενώ η έκδοση Internet Of Things Core προορίζεται για συσκευές όπως για παράδειγμα το Raspberry Pi, media players, έξυπνους θερμοστάτες κ.α.

Ε. Ποιες είναι οι ελάχιστες απαιτήσεις συστήματος για την εγκατάσταση;
Α. Επεξεργαστής 1GHz, RAM 1GB για την έκδοση 32bit – 2GB για την έκδοση 64bit, χώρος στον δίσκο 16-20GB, κάρτα γραφικών DirectX 9 και νεότερη και οδηγό WDDM 1.0, οθόνη με ανάλυση 1024x600.

Ε. Θα είναι διαθέσιμες όλες οι δυνατότητες των Windows 10 στον παλιό υπολογιστή μου;
Α. Μερικές λειτουργίες όπως για παράδειγμα το Windows Hello και η εισαγωγή με το χέρι θα απαιτούν ειδικό υλικό και οθόνες αφής, ενώ ο αριθμός των εφαρμογών που μπορούν να σμικρυνθούν και να τοποθετηθούν στην επιφάνεια εργασίας θα εξαρτάται από την ανάλυση της οθόνης.

Ε. Ποιες οι διαφορές με τα Windows 7 και 8;
Α. Η σημαντικότερη διαφορά είναι ότι η Microsoft κατάφερε να φτιάξει μια έκδοση του λειτουργικού που θα τρέχει σε πολλά είδη συσκευών. Επανήλθε το μενού εκκίνησης, το οποίο είχε εξαφανιστεί με άσχημο τρόπο στα Windows 8, ενώ η επιφάνεια εργασίας Metro και η μοντέρνες εφαρμογές (Universal Apps) είναι σαφώς πιο «σοφά» ενταγμένες στο νέο λειτουργικό σύστημα. Γενικά τα Windows 10 είναι ένα απλό, εύκολο στη χρήση, και μοντέρνο λειτουργικό σύστημα.

Ε. Προσφέρεται αναβάθμιση από τα Windows XP, 7 και 8;
Α. Από τα Windows XP όχι αλλά από τα Windows 7 και 8 ναι.

Ε. Είναι δωρεάν η αναβάθμιση αυτή;
Α. Η αναβάθμιση από τα Windows 7 και 8 είναι δωρεάν και η προσφορά αυτή θα ισχύει για ένα χρόνο μέχρι τον Ιούλιο του 2016.

E. Τα Windows 10 θα έχουν συνδρομή μετά την λήξη της προσφοράς αναβάθμισης;
A. Όχι δεν θα υπάρχει συνδρομή μετά τη λήξη της προσφοράς αναβάθμισης, τα Windows 10 θα λειτουργούν κανονικά και θα είναι δωρεάν για όλο το χρόνο ζωής του υπολογιστή.

Ε. Δηλαδή η Microsoft προσφέρει τα Windows 10 δωρεάν στην ουσία;
A. Ναι, γιατί θέλει να περάσει η πλειοψηφία των υπαρχόντων υπολογιστών και συσκευών με Windows 7 & 8 στα Windows 10 για λόγους γρηγορότερης ανάπτυξης εφαρμογών, γενικής ομοιογένειας και προώθησης των άλλων υπηρεσιών της Microsoft.  

E. Δεν είμαι σίγουρος αν έχω γνήσια Windows 7 στον υπολογιστή μου, θα μπορέσω να πραγματοποιήσω την αναβάθμιση;
A. Εφόσον έχει εμφανιστεί το εικονίδιο της αναβάθμισης στην μπάρα εργασιών, κάτω δεξιά, θα πραγματοποιηθεί κανονικά η αναβάθμιση. Αν θα υπάρξει κάποια επιπλοκή θα το μάθουμε στις 29 Ιουλίου.

Ε. Θα προσφέρεται και «Καθαρή εγκατάσταση» των Windows 10 κατά την αναβάθμιση;
Α. Ναι.

E. Πως θα ενταχθώ στην δωρεάν αναβάθμιση;
A. H διαδικασία γίνεται αυτόματα με την εγκατάσταση από το Windows Update της ενημέρωσης KB3035583 στα Windows 7 και 8.

Ε. Δεν έχει εμφανιστεί το εικονίδιο της δωρεάν αναβάθμισης στην μπάρα εργασίας! Τι πρέπει να κάνω;
Α. Για να εμφανιστεί το εικονίδιο θα πρέπει να έχει εγκατασταθεί το SP1 στα Windows 7 και το Windows 8.1 Update. Αν παρόλα αυτά δεν εμφανίζεται, είτε ο υπολογιστής σου δεν είναι συμβατός με τα Windows 10 είτε η έκδοση των Windows που υπάρχει δεν είναι έγκυρη.

Ε. Εμφανίστηκε το εικονίδιο της αναβάθμισης! Τι κάνω μετά;
Α. Εφόσον έχει γίνει η κράτηση, δεν χρειάζεται κάτι άλλο. Περιμένεις την 29η Ιουλίου 2015.

Ε. Μπορώ να ακυρώσω την αναβάθμιση;
Α. Ναι από την εφαρμογή κράτησης – αναβάθμισης.

E. Τι θα χάσω αν κάνω την αναβάθμιση από τα Windows 7 και 8;
Α. Θα αφαιρεθούν τα Windows Media Center, η δυνατότητα αναπαραγωγής DVD, τα παιχνίδια των Windows (η πασιέντζα θα επανεμφανιστεί στα Windows 10), τέλος θα αφαιρεθούν τα Windows 7 Desktop gadgets και τα Windows Live Essentials.

Ε. Ποια έκδοση θα έχω μετά την αναβάθμιση;
Α. Θα είναι ανάλογη της αρχικής έκδοσης: Τα Windows 8.1, Windows 8.1 Bing, Windows 7 Starter-Home Basic-Home Premium θα αναβαθμιστούν στα Windows 10 Home.
Τα Windows 8.1 Pro, Windows 7 Pro-Ultimate θα αναβαθμιστούν σε Windows 10 Pro.
Τα Windows RT δυστυχώς δεν θα αναβαθμιστούν ενώ τα Smartphone με Windows Phone 8.1 θα αναβαθμιστούν προς το τέλος του 2015 σε Windows 10 Mobile. 

E. Κατά την αναβάθμιση θα μεταφερθούν όλα τα αρχεία και οι εφαρμογές στα Windows 10; Τι θα γίνει με το AntiVirus που έχω;
A. Ναι θα μεταφερθούν τα πάντα, το AntiVirus θα απενεργοποιηθεί και θα πρέπει να εγκατασταθεί νέα έκδοση συμβατή με τα Windows 10.

E. Έχω φορητό υπολογιστή με Windows 8, θα λειτουργεί σωστά μετά την αναβάθμιση;
A. Καλό θα είναι πριν την αναβάθμιση να επισκεφτείς τον δικτυακό τόπο του κατασκευαστή για τυχόν πληροφορίες σχετικά με την αναβάθμιση. Λογικά δεν θα υπάρχουν προβλήματα.

Ε. Θα μπορέσω να έχω σύστημα Dual Boot με την αναβάθμιση στα Windows 10;
Α. Όχι.

Ε. Θα μπορέσω να γυρίσω πίσω στο παλιό μου λειτουργικό αν δεν μου αρέσουν τα Windows 10;
Α. Ναι, το παλιό λειτουργικό θα αποθηκευτεί στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή σου.

Ε. Θα μπορέσω να τα εγκαταστήσω στον Mac μου;
Α. Μόλις ενημερωθεί το Bootcamp ναι.   

Ε. Θα επανέλθει επιτέλους το μενού εκκίνησης; Ο Internet Explorer είναι ακόμα ο επίσημος πλοηγός web των Windows;
Α. To μενού εκκίνησης (Start Menu) επανήλθε, έχει την ίδια λογική αλλά διαφορετική εμφάνιση. Αν και υπάρχει ο Internet Explorer στα Windows 10, o βασικός πλοηγός web είναι ο Microsoft Edge που είναι πολύ απλός στη χρήση και εύχρηστος.

Ε. Τι είναι η Cortana, το Windows Hello και τα HoloLens;
Α. H Cortana είναι ένας ψηφιακός βοηθός όπως η Siri στο iPhone. Θα καταλαβαίνει φωνητικές και γραπτές εντολές και θα προσφέρει εξελιγμένες και ολοκληρωμένες απαντήσεις. Αρχικά δεν θα είναι διαθέσιμη στην Ελληνική γλώσσα. Το Windows Hello είναι ένα σύστημα οπτικής αναγνώρισης του χρήστη για βιομετρική ασφάλεια και είσοδο στα Windows 10. Tα HoloLens είναι ειδικά γυαλιά τα οποία προβάλλουν την επιφάνεια του υπολογιστή και παιχνίδια στο περιβάλλον γύρω μας.  

Ε. Τα Windows 10 θα συνεργάζονται καλύτερα με το Xbox One;
Α. Ναι, μεταξύ άλλων θα επιτρέπουν το streaming παιχνιδιών από το Xbox One σε tablet και PC.

Ε. Έχω εγκαταστήσει την δοκιμαστική έκδοση των Windows 10, θα αναβαθμιστεί στα πλήρη Windows 10;
A. Ναι.

Ε. Διάβασα ότι τα Windows 10 θα είναι η τελευταία έκδοση των Windows. Ισχύει;A. Και ναι και όχι. Στόχος της Microsoft είναι τα Windows να προσφέρονται σαν υπηρεσία στους υπολογιστές μας στην επόμενη έκδοση με κάποια συνδρομή. 

 

Γιώργος Κουρκουτάς

Κάτω από: Blog
Sony a7R II: στην πρωτοπορία
Από Antoninos Παρασκευή 12/06/2015
Blog index ilce 7rm2 wfe35f14z right

Η Sony παρουσίασε σήμερα τη νέα της ναυαρχίδα, τη full-frame φωτογραφική μηχανή χωρίς καθρέπτη, α7R II 

Η νέα φωτογραφική μηχανή με εναλλάξιμους φακούς, α7R II, διαθέτει τον πρώτο στον κόσμο full-frame αισθητήρα οπίσθιου φωτισμού Exmor R CMOSi, ο οποίος αποδίδει υψηλή ανάλυση (περίπου 42,4 ενεργά megapixels), υψηλή ευαισθησία και υψηλή ταχύτητα απόκρισης της αυτόματης εστίασης. 

Η φωτογραφική μηχανή διαθέτει, επίσης, ένα σύστημα σταθεροποίησης εικόνας 5 αξόνων που έχει «δανειστεί» από την α7 II, ενώ μπορεί να βγάζει φωτογραφίες και να γυρίζει βίντεο 4K σε πολλά φορμά, όπως το Super 35mm (χωρίς τη διαδικασία συγχώνευσης γειτονικών pixel binning) και το full-frame, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά, παγκοσμίως, στις ψηφιακές φωτογραφικές μηχανέςi. Επιπλέον, διαθέτει ένα σκόπευτρο XGA OLED Tru-Finder, που αναβάθμισε πρόσφατα αποδίδοντάς του τη μεγαλύτερη μεγέθυνση σκοπεύτρου στον κόσμο (0,78x)

Ο νέος αισθητήρας CMOS με 42,4 megapixels και οπίσθιο φωτισμό, είναι ο πιο προηγμένος, ευέλικτος και με την υψηλότερη ανάλυση full-frame αισθητήρας εικόνας που έχει κατασκευάσει μέχρι τώρα η Sony. Χάρη σε αυτόν τον αισθητήρα, η α7R II μπορεί να φτάσει σε νέα επίπεδα ποιότητας, ευαισθησίας και ταχύτητας απόκρισης. 

Ο αισθητήρας με 42,4 megapixels συνδυάζει τη δομή φακού χωρίς κενά (gapless on-chip lens design) και την επικάλυψη κατά της αντανάκλασης στην επιφάνεια του αισθητήρα, ώστε να βελτιώσει δραματικά την αποτελεσματικότητα στη συλλογή φωτός, με αποτέλεσμα υψηλή ευαισθησία με απόδοση χαμηλού ψηφιακού θορύβου και μεγάλο δυναμικό εύρος. Ως εκ τούτου, η φωτογραφική μηχανή μπορεί να βγάζει φωτογραφίες με ένα εντυπωσιακό εύρος ISO από 100 έως 25600, το οποίο μπορεί να επεκταθεί σε ISO από 50 έως 102400.

Επιπλέον, η δομή οπίσθιου φωτισμού του αισθητήρα, με μια επεκτεινόμενη κλίμακα κυκλώματος και το σχεδιασμό καλωδίωσης χαλκού, προσφέρει μεγαλύτερη ταχύτητα μετάδοσης και διασφαλίζει την υψηλή ανάλυση λήψης του περιεχομένου, χωρίς να θυσιάζεται η ευαισθησία. 

Η νέα α7R II συνδυάζεται ιδανικά με τη μεγάλη συλλογή φακών FE της Sony (συμβατοί full-frame φακοί E-mount 35mm), και διαθέτει επεξεργαστή εικόνας BIONZ X υψηλής ταχύτητας, ο οποίος προσφέρει εκπληκτικές λεπτομέρειες και διασφαλίζει χαμηλό ψηφιακό θόρυβο στις φωτογραφίες και τα βίντεο. 

Ο νέος αισθητήρας εικόνας διαθέτει 399 σημεία αυτόματης εστίασης με ανίχνευση φάσης – την ευρύτερη κάλυψη αυτόματης εστίασης, παγκοσμίως, σε έναν αισθητήρα full-framei – τα οποία συνεργάζονται με 25 σημεία αυτόματης εστίασης με ανίχνευση αντίθεσης, ώστε να επιτυγχάνεται απόκριση εστίασης 40% ταχύτερη από ότι στο αρχικό μοντέλο. Η α7R II χρησιμοποιεί έναν προηγμένο αλγόριθμο ανίχνευσης κίνησης, σε συνδυασμό με το υβριδικό σύστημα Fast Hybrid AF, ώστε να επιτυγχάνει έως και 5fps συνεχούς λήψης με παρακολούθηση της αυτόματης εστίασης.

Η νέα full-frame φωτογραφική μηχανή α7R II διαθέτει αναβαθμισμένο σκόπευτρο XGA OLED Tru-Finder™ με ασφαιρικό φακό διπλής όψης, που αποδίδει τη μεγαλύτερη μεγέθυνση στον κόσμο σε σκόπευτραiii της τάξης του 0,78x, για πεντακάθαρη προεπισκόπηση εικόνας και αναπαραγωγή σε όλη την περιοχή προβολής. Η επικάλυψη ZEISS® T* συμβάλει, επίσης, στη μείωση των ανεπιθύμητων αντανακλάσεων που παρεμποδίζουν την εμπειρία της λήψης.

Η νέα φωτογραφική μηχανή α7R II είναι συμβατή με Wi-Fi® και NFC και πλήρως λειτουργική με την εφαρμογή PlayMemories Mobile™ της Sony, που διατίθεται για πλατφόρμες Android™ και iOS, καθώς και με τη μεγάλη σειρά εφαρμογών PlayMemories Camera Apps™ της Sony, η οποία έρχεται να προσθέσει και άλλες δημιουργικές δυνατότητες στη φωτογραφική μηχανή. Μπορείτε, δηλαδή, να απολαύσετε ακόμα περισσότερη δημιουργικότητα βγάζοντας φωτογραφίες σε time-lapse, χάρη στην νέα εφαρμογή “Angle Shift add-on” με την οποία οι χρήστες μπορούν, εύκολα, να προσθέσουν εφέ pan, tilt και zoom στις φωτογραφίες time-lapse, χωρίς να διαθέτουν επιπρόσθετο εξοπλισμό ή λογισμικό για ηλεκτρονικό υπολογιστή. Μάθετε περισσότερα στην τοποθεσία www.sony.net/pmca.

Η α7R II θα είναι διαθέσιμη στην αγορά το καλοκαίρι του 2015.

 

 

Κάτω από: News
Sony World Photography Awards 2016
Από Antoninos Τετάρτη 03/06/2015
Blog index swpa   georgios papapostolou 1st place greece national award 2015 sony world photography awards

Ξεκίνησε η υποβολή συμμετοχών για τα Sony World Photography Awards 2016, το μεγαλύτερο διαγωνισμό φωτογραφίας παγκοσμίως, που διοργανώνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Φωτογραφίας (World Photography Organisation).

Στον ένατο, πλέον, χρόνο τους, τα βραβεία αποτελούν μια αξιόπιστη φωνή στον κόσμο της φωτογραφίας. Κάθε χρόνο προσελκύουν νέα ταλέντα, αλλά και παλαιότερους καλλιτέχνες, και παρουσιάζουν στο κοινό ό,τι καλύτερο υπάρχει στο χώρο της σύγχρονης φωτογραφίας, παγκοσμίως, στο διάστημα των τελευταίων 12 μηνών.

Η συμμετοχή γίνεται δωρεάν μέσα από την ιστοσελίδα www.worldphoto.org, ενώ φωτογράφοι όλων των δυνατοτήτων καλούνται να υποβάλουν έργα τους σε οποιονδήποτε από τους πέντε διαγωνισμούς των βραβείων: την Κατηγορία Επαγγελματιών, τον Ανοιχτό Διαγωνισμό, την Κατηγορία Νέων, τα Εθνικά Βραβεία και το Διαγωνισμό Student Focus. Στη «Σημείωση προς τους συντάκτες» μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για το διαγωνισμό και τις κατηγορίες.

 

Πρώτη φορά για τα Βραβεία 2016, οι 14 Κατηγορίες Επαγγελματιών χωρίζονται σε δυο ευδιάκριτες ενότητες: την Τέχνη και το Ντοκιμαντέρ. Αυτή η αλλαγή έγινε ώστε να υπάρχει μια σαφέστερη δομή με την οποία θα μπορούν να διακριθούν οι φωτογράφοι. Στις δυο αυτές ενότητες έχουν προστεθεί και νέες κατηγορίες, στην Τέχνη οι κατηγορίες Σκηνοθετημένη και Ενσταντανέ, και στο Ντοκιμαντέρ οι κατηγορίες Καθημερινή ζωή και Περιβάλλον.

Φέτος, επίσης για πρώτη φορά, το βρετανικό περιοδικό British Journal of Photography (BJP), το παλιότερο περιοδικό φωτογραφίας στον κόσμο, θα συνεργαστεί με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Φωτογραφίας και το Διαγωνισμό Student Focus. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, ο νικητής φωτογράφος του Διαγωνισμού Student Focus θα προβάλει online το έργο του στην ιστοσελίδα του BJP και θα έχει τη δυνατότητα να αναλάβει τη διαχείριση του λογαριασμού του περιοδικού στο Instagram.

Τα Sony World Photography Awards προσφέρουν μια σειρά από πλεονεκτήματα σε όσους συμμετέχουν στο διαγωνισμό. Πρώτα από όλα, όλες οι φωτογραφίες που υποβάλλονται αξιολογούνται από μια κριτική επιτροπή, η οποία αποτελείται από κορυφαίους ειδικούς στο χώρο της φωτογραφίας. Πέρα από αυτό, οι φιναλίστ και οι νικητές φωτογράφοι χαίρουν παγκόσμιας έκθεσης και αναγνώρισης, ενώ έχουν τη δυνατότητα να προωθήσουν και να πουλήσουν τα έργα τους μέσω του Παγκόσμιου Οργανισμού Φωτογραφίας.

Κάποια από τα έπαθλα των νικητών είναι τελευταίας τεχνολογίας ψηφιακός φωτογραφικός εξοπλισμός από τη Sony, συμμετοχή στην έκθεση των Sony World Photography Awards στο Somerset House, στο Λονδίνο, προβολή των φωτογραφιών τους στον τόμο των Βραβείων 2016 και συνολικά χρηματικά έπαθλα ύψους $30.000 για τους νικητές των Κατηγοριών.

Τα Sony World Photography Awards 2015 προσέλκυσαν 173.444 συμμετοχές από 171 χώρες. Ο φωτογράφος John Moore, από το Getty Images, απέσπασε το βραβείο L’Iris d’Or μαζί με τον τίτλο Φωτογράφος της Χρονιάς 2015. Η ετήσια έκθεση των βραβείων με φωτογραφίες των νικητών και των φιναλίστ επέστρεψε στο Somerset House, στο Λονδίνο και σημείωσε ρεκόρ 33.394 επισκεπτών.

Η λίστα των φιναλίστ των Sony World Photography Awards θα ανακοινωθεί στις 23 Φεβρουαρίου, ενώ οι νικητές των κατηγοριών θα αποκαλυφθούν στις 21 Απριλίου με παράλληλη έκθεση των έργων τους στο Somerset House, στο Λονδίνο, η οποία θα διαρκέσει από τις 22 Απριλίου έως τις 8 Μαΐου 2016.

Οι φωτογραφίες των νικητών καθώς και των φιναλίστ των Βραβείων 2015 είναι διαθέσιμες για λήψη στην ηλεκτρονική τοποθεσία press.worldphoto.org

Κάτω από: News
Η σειρά Powerline της devolo διαθέσιμη και στο δίκτυο Cosmote
Από Antoninos Τρίτη 02/06/2015
Blog index devolo powerline

Την έναρξη της συνεργασίας της με την Cosmote, που αφορά στη διάθεση επιλεγμένων προϊόντων της, μέσα από το δίκτυο καταστημάτων της, ανακοινώνει η devolo Hellas. Η συνεργασία αφορά στη διάθεση της καταναλωτικής σειράς των προϊόντων Powerline Networking της γερμανικής devolo, που δίνουν στο χρήστη τη δυνατότητα λειτουργίας ενός τοπικού οικιακού δικτύου δεδομένων, χρησιμοποιώντας την υπάρχουσα εγκατάσταση παροχής ηλεκτρικού ρεύματος του σπιτιού και αποφεύγοντας κάθε διαδικασία τοποθέτησης ειδικής καλωδίωσης.

 

Τα προϊόντα που διατίθενται σε 1η φάση είναι τα εξής:

  • devolo dLAN 1200+ WiFi ac
  • devolo dLAN 500 WiFi
  • devolo dLAN 500 AV Wireless+
  • devolo dLAN 550 duo+

 

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την devolo και τα τρέχοντα προϊόντα της θα βρείτε στη σελίδα της εταιρείας στο www.devolo.gr, ενώ για το δίκτυο καταστημάτων Cosmote στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.cosmote.gr

Κάτω από: News
Σύνοψη σεμιναρίων i-Bank Store 30/5/2015
Από George Παρασκευή 29/05/2015
Blog index dlink

Σεμινάριο Internet Router και ρυθμίσεις ασφαλείας

Το ADSL modem router που όλοι έχουμε το σπίτι μας είναι ο κόμβος επικοινωνίας των υπολογιστών μας με το Internet. Στην ουσία πρόκειται για μικρούς υπολογιστές που τρέχουν μια έκδοση Linux έτσι ώστε να προσφέρουν σύνθετες δυνατότητες και υπηρεσίες.

Μαζί με τη σύνδεση που κάνουμε στο internet μας προσφέρεται δωρεάν ενα ADSL/VDSL modem. Δυστυχώς αυτά τα μοντέλα είναι σε γενικές γραμμές περιορισμένων δυνατοτήτων σε σχέση με αυτά που πωλούνται στο εμπόριο, χωρίς να σημαίνει ότι υστερούν σημαντικά.

Τα μοντέλα τρίτων προσφέρουν: ταχύτερες συνδέσεις Wi-Fi, κουμπί απενεργοποίησης του Wi-Fi, προγραμματισμός λειτουργίας του Wi-Fi, δυνατότητα μείωσης της ισχύς του Wi-Fi, εφαρμογές απομακρυσμένης διαχείρισης μέσω web, εξελιγμένη διαχείριση συσκευών USB όπως σκληρό δίσκο, 3G USB Modem, εκτυπωτή, κάμερα. Η μεγαλύτερη παραμετροποίηση σε γενικές γραμμές προσφέρει και μεγαλύτερη ασφάλεια. Ο ρούτερ που θα αγοράσουμε δεν σημαίνει ότι θα μας προσφέρει μεγαλύτερες ταχύτητες σύνδεσης ADSL/VDSL απαραιτήτως.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να έχουν ρυθμιστεί σωστά έτσι ώστε να προσφέρουν το μέγιστο επίπεδο ασφάλειας απο κακόβουλο λογισμικό και μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση τρίτων στο δικτυό μας. 

1. Μπαίνουμε στην σελίδα διαχείρισης του router. Αυτό γίνεται μέσω του πλοηγού web, δίνοντας την διεύθυνση 192.168.1.1. Στις οδηγίες χρήσης ή στην πληροφοριακή ετικέτα στο κάτω μέρος του ρουτερ θα βρειτε τους αρχικούς κωδικούς πρόσβασης, αυτοί συνήθως είναι Login: admin, Pass: admin. 

2. Στην αρχική σελίδα διαχείρισης ή στην επιλογή Summary/Info/Status αναφέρονται οι ταχύτητες σύνδεσης. Ελέγχουμε αν αντιστοιχούν σε αυτή που έχουμε επιλέξει κατά την επιλογή της υπηρεσίας στο κατάστημα του ISP.

3. Αλλάζουμε ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ τους αρχικούς κωδικούς εισόδου στη σελίδα διαχείρισης του ρούτερ, συνήθως απο την επιλογή Maintenance/Admin.

4. Στο Wi-Fi Setup επιλέγουμε οπωσδήποτε κρυπτογράφηση δεδομένων WPA2 και εισάγουμε όσο μεγαλύτερο κωδικό πρόσβασης γίνεται. Αν είναι εφικτό πάνω απο 26 χαρακτήρες. 

5. Απενεργοποιηούμε ότι έχει να κάνει με Remote Management, Remote Assistant, SNMP και το σύστημα WPS για την εύκολη σύνδεση συκευών μέσω Wi-Fi. Δυστυχώς αυτό δεν είναι πάντα εφικτό στους ρούτερ που προσφέρουν δωρεάν οι ISPs.

6. Αν δεν υπάρχει οικιακό δίκτυο και δεν μας ενδιαφέρει ή εύκολη επικοινωνία των υπολογιστών στο εσωτερικό δίκτυο απενεργοποιούμε και το UPnP. 

7. Αναβαθμίζουμε τακτικά το firmware του ρούτερ μας απο το site του κατασκευαστή. Δυστυχώς αυτό δεν είναι πάντα εφικτό στους ρούτερ που προσφέρουν δωρεάν οι ISPs.

8. Για ένα πρόσθετο επίπεδο ασφάλειας, αλλά χάνοντας πόντους απο την ευχρηστία, ενεργοποιούμε την λειτουργία MAC filtering, στη οποία ορίζουμε τους υπολογιστές που επιτρέπεται να συνδεόνται στο ρούτερ μέσω της διεύθυνσης MAC. H διεθυνση MAC είναι μοναδική για κάθε συσκευή με δυνατότητα δικτύωσης.   

9.  Αλλάζουμε την εξ' ορισμού διεύθυνση πρόσβασης στο ρούτερ μας απο 192.168.1.1 σε 10.9.8.7. 

10. Τελευταίο και σημαντικό κάνουμε πάντα Log Out απο όλες τις υπηρεσίες που χρησιμοποιούμε και ειδικά απο τη σελίδα διαχείρισης του ρούτερ. Τέλος, κλείνουμε το ρούτερ αν λείπουμε απο το σπίτι για μεγάλο χρονικό διάστημα.

 

Σεμινάριο Cloud Computing

To λεγόμενο Cloud είναι στην ουσία πολλοί υπολογιστές - servers συνδεδεμένοι στο Internet όπου πάνω τους τρέχουν ειδικές εφαρμογές και υπηρεσίες φιλικές στον χρήστη. H πρόσβαση γίνεται σχεδόν πάντα μέσω του πλοηγού web και του Internet.  
 
Οι υπηρεσίες cloud χωρίζονται σε:
 

Υπηρεσίες φιλοξενίας site ή Infrastructure as a Service (IaaS).
Πλεονεκτήματα: ασφάλεια δεδομένων, ευκολία αναβάθμισης αν αυξηθουν οι ανάγκες, άμεση ανάπτυξη. 
Παραδείγματα: Microsoft Azure, Amazon Web Services κ.α.

Software as a Service (SaaS). 
Πλεονεκτήματα: μια συγκεκιμένη εμπορική εφαρμογή η οποία τρέχει σε servers και είναι προσβάσιμη απο έναν ή απο ομάδες ατόμων μέσω πλοηγού web με μοντέλο μηνιαίας συνδρομής ή δωρεάν.
Εφαρμογές: λογιστικές εφαρμογές online, Office Online, Επεξεργασία φωτογραφίας και video.
Παραδείγματα: Google Docs, Office Online Adobe Creative Cloud, Basecamp, Gmail κ.α.)

Μια πολυ γνωστή και χρήσιμη υποκατηγορία SaaS είναι οι υπηρεσίες αποθήκευσης και μεταφοράς αρχείων. Πλεονεκτήματα: ευκολία προσβασιμότητας απο παντού ανεξάρτητα την συσκευή, ομαδική εργασία, ασφάλεια δεδομένων, ευκολία μεταφοράς αρχείων.
Παραδείγματα Google Drive, Dropbox, OneDrive, WeTransfer κ.α.

Platform as a Service (PaaS). Πλατφόρμα ανάπτυξης εφαρμογών για προγραμματιστές.
Πλέονεκτήματα: συνεργατική εγρασία, μείωση κόστους ανάπτυξης εφαρμογών τόσο για τον προγραμματιστή όσο και για την εταιρεία που ασχολείται με το θέμα.
Παράδειγμα: Apprenda. 

Κάτω από: Blog
Για τους λάτρεις της μουσικής και των ταινιών
Από Antoninos Παρασκευή 29/05/2015
Blog index lenovo z51

Τα νέα laptops Lenovo Z41, 14 ιντσών και Lenovo Z51, 15 ιντσών, καλύπτουν τόσο τη διασκέδαση στο σπίτι, όσο και τις ανάγκες για ισχυρό workstation. Περιλαμβάνοντας μια εξαιρετική οθόνη FHD, προαιρετικά διακριτά γραφικά AMD και πανίσχυρο Dolby® DS 1.0 Home Theater® Surround Sound για δυνατό ήχο και έντονη εικόνα, είναι ιδανικά για video streaming, downloading μουσικής και παιχνίδια. Τα νέα Lenovo Z41 and Lenovo Z51 έρχονται με εξελιγμένη 802.11 a/c WiFi τεχνολογία για έως τρεις φορές ταχύτερο Internet από τα κανονικά laptops για γρηγορότερο σερφάρισμα στο Internet, streaming και κατέβασμα υλικού. Σχεδιασμένα για απόδοση, τα νέα laptops τροφοδοτούνται από τον ολοκαίνουριο επεξεργαστή Intel® CoreTM i7, με χωρητικότητα έως 1 TB. Σε μοντέρνες αποχρώσεις στο χρώμα του μαύρου έβενου, λευκό της κιμωλίας και βυσσινί (για το laptop των 14 ιντσών).

 

 

 

Κάτω από: News
LG G4, στη μάχη για την κορυφή
Από Antoninos Πέμπτη 28/05/2015
Blog index lg g4

 Ένα από τα νέα χαρακτηριστικά του τηλεφώνου είναι η πίσω όψη, η οποία είναι καλυμμένη με αυθεντικό δέρμα επεξεργασμένο στο χέρι, ακολουθώντας ειδική διαδικασία φυτικής βαφής. Έτσι, στη χώρα μας το smartphone θα διατεθεί σε πρώτη φάση σε 2 χρωματικές επιλογές δέρματος– leather brown και leather black- ενώ στη συσκευασία θα περιλαμβάνεται και ένα έξτρα πίσω κάλυμμα μεταλλικής υφής σε φωτεινό χρυσό χρώμα.

Για την καινούρια "ναυαρχίδα" της, η LG  επέλεξε μια κάμερα με ευρύ φακό με ανάλυση 16MP.. Παράλληλα, το smartphone διαθέτει οθόνη IPS Quantum Display, με εξαιρετική ζωντάνια στα χρώματα, η οποία προσφέρει 20% καλύτερη αναπαραγωγή χρωμάτων, 25% βελτίωση της φωτεινότητας και 50% μεγαλύτερη αντίθεση.

Βελτιωμένη είναι επίσης η εμπρόσθια κάμερα 8MP με τη λειτουργία ‘Gesture Interval Shot’ για selfies, οι οποίες μπορούν να αποθηκευτούν στην αφαιρούμενη κάρτα microSD. Από  τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του ξεχωρίζει η υψηλής χωρητικότητας 3,000mAh αποσπώμενη μπαταρία, με υποστήριξη τεχνολογίας Quick Charge 2.0, όπως και ο νέος επεξεργαστή Snapdragon 808 της Qualcomm με τεχνολογία X10 LTE, για την καλύτερη ισορροπία μεταξύ απόδοσης και εξοικονόμησης ενέργειας.

Κάτω από: News
Αποχαιρετήστε για πάντα τις φύσιγγες
Από Antoninos Τρίτη 26/05/2015
Blog index epson ecotank l555

Η Epson διευρύνει την γκάμα των εκτυπωτών εξαιρετικά χαμηλού κόστους Ink Tank System (ITS) με έξι καινούργια μοντέλα που προσφέρουν εξαιρετικά χαμηλό κόστος εκτύπωσης χωρίς την ανάγκη ύπαρξης φυσιγγών μελανιών. Με τη νέα σειρά που περιλαμβάνει μοντέλα με μελάνια ικανά να εκτυπώσουν έως 12.000 ασπρόμαυρες και 6.500 έγχρωμες σελίδες, η Epson δημιουργεί ένα νέο τρόπο εκτύπωσης ο οποίος προσφέρει στους οικιακούς χρήστες και τις επιχειρήσεις βέλτιστα αποτελέσματα χωρίς κόπο. Η σειρά περιλαμβάνει μοντέλα με σάρωση, αντιγραφή και φαξ (L565) και μεγάλη οθόνη LCD, με υποδοχή κάρτας SD για εύκολη εκτύπωση χωρίς υπολογιστή (L455).

 

Οι καινούριοι εκτυπωτές για οικιακή χρήση περιλαμβάνουν μελάνια που μπορούν να διαρκέσουν ως και δύο χρόνια. Τα μοντέλα L130 και L220 μπορούν να εκτυπώσουν 6.500 έγχρωμες και 4.000 ασπρόμαυρες σελίδες με χρήση αποκλειστικά και μόνο των μελανιών που περιλαμβάνει η συσκευασία. Επίσης, για οικιακή χρήση, τα μοντέλα L310, L365 και L455 διαθέτουν δύο επιπλέον φιαλίδια μαύρων μελανιών, αυξάνοντας έτσι τη συνολική απόδοση ασπρόμαυρης εκτύπωσης στις 12.000 σελίδες.

 

Τη σειρά συμπληρώνει το μοντέλο L565, για οικιακή χρήση, με εξαιρετικά χαμηλό κόστος εκτύπωσης που μειώνει το κόστος της καθημερινής εκτύπωσης ως και κατά 90%. Διαθέτει λειτουργίες αντιγραφής και σάρωσης με ανάλυση 1.200 dpi, δυνατότητα διασύνδεσης Wi-Fi για ασύρματη εκτύπωση και λειτουργία φαξ με αυτόματο τροφοδότη εγγράφων 30 σελίδων.

 

Το μοντέλο L455 ανταποκρίνεται στις ανάγκες των οικιακών γραφείων ως λύση γρήγορης εκτύπωσης, σάρωσης και αντιγραφής, και ενίοτε φωτογραφικών εκτυπώσεων, χωρίς υπολογιστή. Η μεγάλη οθόνη LCD που διαθέτει και η υποδοχή κάρτας SD καθιστούν ακόμη ευκολότερη την εκτύπωση μεγάλης γκάμας έγχρωμων εγγράφων γραφείου σε μέγεθος A4, συμπεριλαμβανομένων των γραφικών, του διαφημιστικού υλικού και των παρουσιάσεων.

 

Το μοντέλο L365 διαθέτει λειτουργίες αντιγραφής και σάρωσης σε ανάλυση 1.200 dpi, δυνατότητα διασύνδεσης Wi-Fi για εύκολη ασύρματη εκτύπωση και, όπως τα μοντέλα L565 και L310, προσφέρει ταχύτητες εκτύπωσης έως 9,2 σελίδων / λεπτό. Και τα τρία μοντέλα επωφελούνται από τις δυνατότητες εύκολης ρύθμισης, αξιόπιστης και πολύ οικονομικής εκτύπωσης και εγγύησης ενός έτους (ή 30.000 σελίδων) για ακόμη περισσότερη ευκολία, αν αυτό είναι το ζητούμενο. Για τις ανάγκες του οικιακού γραφείου, τα μοντέλα L130 και L220 προσφέρουν το ίδιο, πολύ χαμηλό κόστος εκτύπωσης με ταχύτητες εκτύπωσης ως 7 σελίδων / λεπτό1 και εγγύηση ενός έτους (ή 15.000 σελίδων).

 

Όλα τα καινούργια μοντέλα με δυνατότητα Wi-Fi επιτρέπουν στους χρήστες να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα Epson Connect, χάρη στην οποία μπορείτε να εκτυπώνετε από οπουδήποτε στον κόσμο, απλώς στέλνοντας στον εκτυπωτή τις φωτογραφίες και τα έγγραφα μέσω email ή μέσω απομακρυσμένου προγράμματος οδήγησης εκτύπωσης. Η λειτουργία Epson Connect περιλαμβάνει και την εφαρμογή Epson iPrint για εύκολη εκτύπωση μέσω Wi-Fi από smartphone και tablet. Επίσης, τα μοντέλα L455 και L565 επιτέπουν την εκτύπωση εγγράφων και φωτογραφιών απευθείας από φορητές συσκευές, χάρη στη συμβατότητα με τις λειτουργίες Apple AirPrint και Google Cloud Print.

Γιάννης Ριζόπουλος
 

Κάτω από: News

Κατηγορίες

Εγγραφή στο Newsletter

Βρείτε μας

Περισσότερα